Miért fontos a hírnév menedzsmentje, és hogyan lehetne javítani rajta?

Rengeteg üzletet szerezhet, ha tudja, hogyan használja a hírnevének kezelését előnyére. Minél jobb a hírneve, annál nagyobb a profitja. Vállalkozása hírnevének védelme elengedhetetlen, ha üzleti sikerét szeretné elérni. Az üzleti hírnevének javításáról olvassa tovább.

Az online jelenlét növelése érdekében fontolja meg a közösségi média használatát. Az olyan webhelyek, mint a Facebook, a Twitter és a LinkedIn, segítenek növelni az üzleti jelenlétet online és offline egyaránt. A közösségi média hatékony használatához rendszeresen közzé kell tennie az állapotokat. Amikor információkat tesz közzé a közösségi média webhelyén, használjon kulcsszavakat, és adjon meg olvasóinak olyan információkat, amelyekre valóban szükségük van.

Személyes hírnevének vagy üzleti márkájának figyelemmel kísérése nagyon fontos az online hírnévkezelés szempontjából. Állítson be automatikus figyelmeztetéseket, amikor a neve megjelenik. A Trackur, a Monitor This és a Google Alerts segítségével értesítéseket küldhet Önnek új tartalom megjelenésekor. Így már másnap megtudhatja, ha nem hamarabb, amikor valaki rólad beszél.

Figyelemmel kísérheti üzleti hírnevét online keresések segítségével. Ez képet adhat arról, hogy mit látnak az emberek, amikor rád keresnek. Ügyeljen arra, hogy különös figyelmet fordítson mind a webes, mind a képi eredményekre. A képek megmutatják, hogy milyen grafikák kapcsolódnak a vállalatához online.

Az erős jelenlét megteremtése a közösségi médiában elősegíti vállalkozásának hírnevét. Twitter-fiók, blog vagy Facebook-oldal létrehozása elősegíti a leendő ügyfelekkel és az ügyfelekkel való interakciót. Manapság a legtöbb ember elvárja a vállalatoktól, hogy közösségi médiában jelenjenek meg. Ez nagyszerű módja annak, hogy releváns tartalmakat tegyen közzé a vállalatáról, és figyelemmel kísérje a mondanivalóját.

Feltétlenül vegyen fel szakembereket a közösségi oldalak működtetésére. Ez vállalkozásának nagy része, ezért gondosan figyelni kell rá. Szeretne személyeskedni, de ne vigyük túlzásba.

Ha Ön egy vállalkozás tulajdonosa, győződjön meg arról, hogy tisztelettel bánik-e alkalmazottaival. Ha ezt az elvet figyelmen kívül hagyják, a csapadék súlyos lehet. Ha hír jár arról, hogyan viszonyul az alkalmazottakhoz, az ügyfelek nem biztos, hogy üzletet folytatnak veled.

Próbálja meg a Google-on keresni, hogy milyen típusú információk merülnek fel rólad. Ha sok negatív visszajelzés érkezik, akkor ezt felhasználhatja saját maga javítására. Abban az esetben, ha bármilyen eltérést észlel, mindent meg kell tennie annak kijavítására. Nem szeretné, ha bármilyen félretájékoztatás károsítaná hírnevét.

Figyeld, amit mondasz. Ez vonatkozik mind az online, mind az offline interakciókra. Kerülje el az illegális tevékenységről folytatott megbeszéléseket vagy a becsmérlő megjegyzéseket. Azt is el akarja kerülni, hogy önmagát és vállalkozását kifejezett vagy nem megfelelő képekhez kössék. Próbáljon kerülni minden olyan negatív dolgot vagy mondást, ami egy híradóban lesz. A potenciális befektetők és ügyfelek ezeket a dolgokat vörös zászlóknak tekinthetik.

Legyen olyan helyeken, ahol gyakori az ügyfelei. Lógj ugyanabban a kávézóban, mint ők. Amikor ügyfelei vannak, jobban megértheti őket. A társadalmi környezet segít abban, hogy kényelmesebbnek érezzék magukat, ha megnyílnak előtted.

Örüljön jelenlegi ügyfeleinek, miközben új ügyfeleket toboroz. Számos vállalat mutatós médiát használ az új ügyfelek bevonására, és semmit sem tesz jelenlegi ügyfelei érdekében. Ez visszaeshet és az általános profit csökkenését okozhatja. Ehelyett kínáljon visszatérő ügyfeleknek olyan ösztönzőket, amelyeket nem kínálnak új ügyfeleknek. Ezzel tudatja vevőivel, hogy nagyra értékeli vállalkozásukat.

Soha ne becsülje alá az üzleti hírnév fontosságát. A mesés hírnév megelőzi a versenytársakat. A jó hírnév elnyeri a jelenlegi ügyfelek bizalmát, és még többet vonz. Szerves része a vállalat haszonkulcsának. A vállalkozás megfelelő irányításával figyelheti, ahogy nő.