Tippek, hogy jobb, boldogabb ember legyen

Érettség, intelligencia, más emberekkel való boldogulás képessége; ezek mind mérföldkövek a személyes fejlődésben, amelyek általában az élet során megtörténnek. Azonban hozhat olyan döntéseket, amelyek az Ön által választott módon irányítják fejlődését. Nehezebb, mint hagyni, hogy természetes változások menjenek végbe, de valóban megéri a munkát kifejteni, aki ön valójában. Ez a cikk segít ebben a munkában.

Az egyik legjobb módja annak, hogy pontos képet kapjon önmagáról és bölcsességet tanuljon, ha másokat szolgál. Akár szívesen vállal önkéntes munkát egy hajléktalanszállón, segít a gyerekeknek a gyülekezetben, akár a környezet takarítását, a szolgálati projektek erősíthetik céltudatát és kapcsolatát embertársaival.

Ha többet tud meg a személyes fejlődésről, elterelheti Önt a sikerhez vezető saját útjának buktatóitól és zsákutcáitól. A témában rendelkezésre álló rengeteg könyv és egyéb anyag értékes forrás. Ha mást nem adnak, negatív példákat mutatják be: Veszélyes gyakorlatok, amelyeket az elkötelezett személyiségfejlesztési rajongó megtanulhat elkerülni.

Egy nagyszerű önsegítő tipp, amely segíthet megváltoztatni az életét, ha elkezd kommunikálni azokkal az emberekkel, akikben megbízik, és olyanokkal, akik támogatják önt. Ha olyan emberek vannak körülötte, akik meghallgatják és ön mellett állnak, az nagyszerű eszköz lehet a depresszióból való kilábalásban.

Tegyen többet az életében azáltal, hogy személyes célokat tűz ki maga elé, amelyeket el szeretne érni. Próbálja leírni őket egy tervben, és írja le, hogyan tervezi elérni őket. Nincs követelmény, hogy hány, milyen nagy vagy kicsi célnak kell lennie; csak arra kell vonatkozniuk, amit el akar érni.

Tanulja meg felismerni negatív gondolkodási mintáit, majd irányítsa át őket egy pozitívabb vagy reálisabb gondolkodásmód felé. Tegye ezt egy egyszerű napi napló segítségével, vagy dolgozzon együtt egy terapeutával, hogy megtanulja a kognitív viselkedésterápiát (CBT). Bebizonyosodott, hogy a CBT segít az embereknek automatikus negatív gondolkodásukat pozitívabb, reálisabb gondolkodási folyamattá változtatni.

Hozzon létre egy esőnapi alapot. Az élet egyetlen állandója a változás, és néha ezek a változások váratlan kiadásokat igényelnek. Heti néhány dollár sürgősségi alapba helyezése idővel összeadódik. A sürgősségi alap létrehozása segíthet biztonsági hálót nyújtani az ember pénzügyi életének minden szakaszában.

Cserélje ki a régi szokást egy újra. Dobja ki a negatívat, és aktívan mutassa be és erősítse meg a pozitívumot. Ha üzleti hívás közben általában dohányzik, inkább kezdjen el firkálni. Iratkozzon fel egy munka utáni aerobik órára, hogy eltántorítsa magát attól, hogy csatlakozzon munkatársaihoz a sarokbárban.

Készüljön fel arra az elkerülhetetlen napra, amikor valaki úgy dönt, hogy zaklatja, vagy megpróbálja lenyomni. Jó eséllyel Ön biztosan nem érdemli meg ezt a fajta kezelést, de mindenkivel előfordul. Gondolja át, hogyan válaszolhatna racionálisan, udvariasan és ésszerű módon a szúrásaikra, hogy elkerülje a konfliktust, de tudatja az illetővel, hogy kilóg a sorból. Ez segít abban, hogy felülemelkedjen az ilyen típusú negatív interakciókat mindig kísérő sérelmeken.

Készítsen egy listát azokról a múltbeli esetekről, amelyekben sikeresen le tudta győzni a saját döntések meghozatalára irányuló nyomást, sikeres eredményekkel. A saját megérzéseibe vetett bizalom jobb, bölcsebb és befektetettebb döntéshozóvá teheti. Azt is garantálja, hogy képes lesz hitelt adni magának, ahol a hitel esedékes, növelve ezzel az önértékelését.

Koncentráljon arra a jó érzésre, amit az okoz, ha valamit elér. Ne arra koncentráljon, hogy mennyire utál egy adott tevékenységet. Gondoljon bele, mennyivel jobban érzi magát, ha lekerül a tennivalók listájáról! Senki sem szereti takarítani a kutyaólját, de még rosszabb attól, hogy napokig kell ezt csinálnia, mire végre megadja magát, és elkezd dolgozni!

Ahhoz, hogy hiteles életet élhessen, tisztában kell lenni azzal, hogy ki is ön valójában, és mit is akar valójában. Szánjon legalább 20 percet minden nap a meditációra. Minden nap vizsgálja meg tetteit, és döntse el, hogy valóban azt csinálja-e, amit szeretne. Határozza meg azokat a dolgokat, amelyek valóban a szíve vágyai, és tervezze meg azokat a lépéseket, amelyeket meg kell tennie ezek eléréséhez.

Ahhoz, hogy hozzáférjen tudatalattijához, és rejtett megoldásokat találjon problémáira és kérdéseire, minden este lefekvés előtt írjon a naplójába. Írjon a napjáról, és kérdezze meg magától írásban, hogyan javíthatott volna a problémás helyzeteken. Miután megírta a kérdéseit, engedje el őket. Tudatalattija egyik napról a másikra feloldja őket, és reggel választ kaphat!

Azok számára, akiknek nehézségei vannak a harag megfékezésével, néha a leghatékonyabb megoldás a legegyszerűbb is. Álljon meg, lélegezzen mélyeket, és számoljon egytől tízig. Legtöbbször tíz másodpercre van szükség ahhoz, hogy elkerüljük a térdrángást, amely könnyen kétszer ingatagabbá tehette volna a helyzetet. Ez egy régi iskolai tanács, de tényleg működik.

Amint idősebb lesz, megértést fog kapni magáról. Amint rálátása van a viselkedésére, tudni fogja, miért csinálja, amit csinál, és remélhetőleg képes lesz megváltoztatni bármit, amit nem szeret.

Legyen hajlandó kiállni amellett, amiben hisz. Erősen védje meg meggyőződéseit, különösen, ha valaki megkérdőjelezi azokat. Vannak emberek, akik megpróbálják letörni, és minél inkább hajlandó kiállni magáért, annál jobban fejlődik, és annál büszkébb lesz arra, aki.

A személyes fejlődés olyan dolog, amit egész életében meg fog tapasztalni, ezért ennek tudatában kell lennie. Ha ön irányítja, az általa végrehajtott változtatások értelmesek lesznek, és az élete a választott irányba halad. Kezdi megérteni, miért hoz rossz döntéseket és miért hoz negatív döntéseket. Csak így tudja igazán befolyásolni a jövőjét.