Nézze meg ezt a nagyszerű önsegítő tanácsot!

A személyes fejlődésnek az a döntése, hogy hol van most és hol akar lenni. Ezután el kell kezdenie az odaérkezés tervét. Számos akadály lehet és lehet, hogy ezt megtegyük, de ez lehetséges. Ez a cikk útmutatásait követve lehetséges.

Az egyik olyan hely, akár otthon, akár a munkahelyen, amely rendetlenség nélkül marad, az Ön íróasztala. Ez a személyes munkaterülete, tehát tudnia kell, hogy hol van minden. Rendelkeznie kell szervezettel, például fájlokkal és fiókokkal a fontos papírokhoz, valamint a ceruza, névjegykártya és iratkapcsokhoz hasonló irattartókhoz.

Legyen büszke. Személyes fejlődése az önérzés erős érzésén alapszik. Miközben nem kívánatos dicsekedni, a továbblépés iránti bizalom megteremtéséhez büszkeségre van szükség azért, amit már elértél. Keményen dolgozott annak érdekében, hogy odajutjon, ahol van, tehát ismeri el a jó dolgokat. Segít abban, hogy később nagyobb dolgokat érjen el.

Próbáljon élvezni ételeit úgy, hogy lassabban eszik. Ez nem csak elősegíti az emésztést, hanem időt is adhat az étel ízléséhez és élvezetéhez. Nem mindig kell sietnie, amikor eszik; próbálja ki ezt az időt a kikapcsolódásra és táplálékkal töltje magát.

Belső erőd felszabadítása ugyanolyan egyszerű, mint hinni magadban. Az egyik első dolog, amit meg kell tennie, fel kell sorolnia erősségeit és gyengeségeit. Ez a lista önmagában segít felismerni, mennyire valódi hatalmas vagy és mennyit tudsz megtenni. A praktikus gyengeségek felsorolásával mindegyikén dolgozhat, hogy lassan megszerezze a felhatalmazást.

Tanulja meg felismerni a negatív gondolkodási mintákat - majd irányítsa át őket pozitív vagy realisztikus gondolkodásmódra. Ezt egyszerű napi napló segítségével végezze el, vagy dolgozzon együtt terapeutával a kognitív viselkedésterápia (CBT) megtanulásához. Bebizonyosodott, hogy a CBT segíti az embereket az automatikus negatív gondolkodás pozitív, realisztikus gondolkodási folyamattá változtatásában.

Ne félj segítségért kérni. Ez az egyik legfontosabb tudnivaló az önsegítő út során. Segítség kérése a hozzátartozóktól, akik képzettek, valójában az erő jele. Valaki előnyét kapja, aki objektív és kicsit tapasztaltabb, mint te.

Beszéljen orvosával minden olyan káros betegségről, amellyel már küzdött, függetlenül attól, hogy ez egy valós betegség vagy egy titokzatos tünet, amely egy ideje zavar. A legtöbb orvos veled dolgozik egy személyes egészségügyi cselekvési terv elkészítésében, amely útmutatóként szolgál majd az Ön számára, amikor megteszi az összes ajánlott lépést a tünet megszüntetésére az egészséges életmód megváltoztatásával.

Állítson be határidőket. A határidők fontos részét képezik annak, hogy nyomon kövessük a céljait. Mindenkinek meg kell határoznia a befejezési határidőket, valamint az időközi határidőket. A határidőknek realisztikusaknak kell lenniük, ugyanakkor kihívást is kell tenniük arra, hogy teljesítsd azt, amelyet úgy határoztak, hogy meg akarod tenni.

A magányosság fontos tényező annak meghatározásában, hogy milyen boldog vagy lehet egy ember. Nézzünk szembe a tényekkel, mindenkinek szüksége van valakire. Mindannyian családunk és barátaink vannak, és ahogy öregszünk, fontos, hogy legyen valaki, akivel egész életed végét eltölteni. Leginkább mindenki családot létesít, és ha ezt a lépést kilépjük, ez nagyon magányos helyzet lehet, mivel mások időt töltenek a családjukkal.

Amint azt a cikk elején jeleztük, a személyes növekedés valójában annak eldöntése, hogy hol vagy, és hova kíván menni. Noha ez nem olyan egyértelmű, mint ahogy a szavakból kiderül, személyesen is nőhet, ha időt és energiát fordít rá.