Fedezze fel a profik vízvezeték-technikáit

Ön valaha is zsírt töltött egy serpenyőből a mosogatóba? Tudja, milyen rossz lehet ez a vízvezeték-rendszer számára? Használja az e cikkben szereplő szakértői tanácsokat sokkal kritikusabb tippekhez és trükkökhez, amelyeket meg kell tudnia az otthoni vízvezeték-szereléssel kapcsolatban.

Ne félj szakembert hívni. Ne vállaljon munkát pénzmegtakarítással, ha nem biztos benne, hogyan tudja megjavítani. Professzionális vízvezeték-szerelő hívása pénzt takarít meg, a tapasztalat és a know-how gyorsabban és kevesebb gonddal megoldhatja a problémát.

Győződjön meg arról, hogy mindenki, aki a házában lakik, tudja, hol található és használhatja a fő víz elzáró szelepet, ha a robbantási cső vészhelyzetbe kerül. Ez különösen akkor fontos, ha olyan helyen él, ahol a csövek lefagyhatnak. Szánjon rá egy percet arra, hogy megmutassa családtagjainak, hol van a szelep, és hogyan lehet azt megfelelően lezárni.

Egy nagyszerű tipp, hogy megakadályozzuk a szennyvíztartály biztonsági mentését, ha legalább ötévente pumpálunk. Ez megakadályozza, hogy az üledék lógjon a tartályában, és végül tartalékot generál otthonában. A szeptikus tartály pumpálása sok pénzt igényelhet, de több pénzbe kerül a szennyvízben lévő esetleges szennyvíz-megtisztítás tisztítása, és a szeptikus tartály cseréje még költségesebb !!

Annak elkerülése érdekében, hogy télen a szabadban lévő csaptelepek lefagyjanak, az első fagyasztás előtt vegye le az összes tömlőt. Ezenkívül zárja le a kültéri csaptelepekhez vezető elzárószelepet, majd kapcsolja be a kültéri csaptelepeket, hogy a vezetékekben maradó víz kifolyhasson. Amint a hőmérséklet felmelegszik tavasszal, megfordíthatja a folyamatot.

Használjon szűrőket az összes csatornába a haj és egyéb tárgyak elfogásához. Ez megakadályozza, hogy minden anyag leereszkedjen a csatornába, és eldugulást okozzon, ami nagyobb problémát okozhat a sorban. Tisztítsa meg a szűrőket naponta, hogy ne kezdjen el visszatölteni a víz a mosdóba vagy kádjába.

Ne tegye a kezét a hulladékkezelőbe az eltömődések eltávolításához. Ez potenciálisan káros lehet. Mindig használjon fogót, hogy kijusson minden, ami a hulladékba kerül. A fogók használata sokkal biztonságosabb, és ügyeljen arra, hogy a kezed ne vágódjon le a szemétgyűjtő éles pengéin.

Ellenőrizze, hogy az eszközkészlete készen áll-e minden olyan projektre, amelyet meg szeretne készíteni. Az utolsó dolog, amit szeretne, csak térdre kell mennie a munkában, csak hogy megtudja, hiányzik az egyetlen eszköz, amelyet be kell fejeznie. Mindenképpen rendelkezzen különféle méretű csőkulcsokkal, amelyek bármilyen munkát elvégezhetnek.

Ha PEX csöveket használ otthoni ellátóvezetékekhez, győződjön meg arról, hogy megszerezte a megfelelő eszközöket a munkához. A PEX csövekhez teljesen más típusú szerszám szükséges, mint a szokásos soroknál. A PEX-nek azonban nagyon sok előnye van, ezért ne hagyja, hogy a különböző követelmények eldobjanak.

Ha a WC-vel állandóan nedvesség alakul ki a külső rész, akkor érdemes fontolóra venni a hőszigetelést a fürdőszobában. A "izzadt" WC-k legnagyobb oka a hideg és nedves levegő. Hidd el vagy ne, ez a nedvesség valójában kárt okozhat a WC-ben, ezért alapvető fontosságú, hogy kijavítsa a problémát.

Összefoglalva: most már tudja, milyen rossz olaj vagy zsír leengedni a csatornába. Még ha ezt már tudta is, akkor most már tudja, mennyire fontos elkerülni ezt és még sok más lehetséges katasztrófahelyzetet. Remélhetőleg ma már elkezdi használni ezt a tanácsot, és jól működik a vízvezeték-rendszere a házában.