Hol lehet jó ajánlatokat találni a videojátékokra

A videojátékok vagy óriási szórakozást és stresszoldást jelentenek, vagy pedig megdöbbenést okoznak. A szülők és a gyerekek kiengedhetik a gőzt, vagy a szülők rémülten nézhetik, ahogy a gyerekeik olyan képeket látnak, amelyekre nem állnak készen. Ahhoz, hogy a háztartásban mindenki élvezhesse a játékok előnyeit a hátrányok nélkül, olvasson tovább.

Legyen tisztában az ESRB-besorolással. A filmekhez hasonlóan a videojátékok is rendelkeznek minősítéssel. Ezek a besorolások tájékoztatnak a játék célközönségéről. Ha kiskorúaknak vásárol videojátékokat, fontos, hogy megismerkedjen a minősítési és figyelmeztetési rendszerrel.

Hozza ki a legtöbbet a pénzéért, és vásároljon használt videojátékokat. Ha nem szükséges a videojátékok megvásárlása, amikor azok először megjelennek, várjon addig, amíg használt példányt tud vásárolni. Így egy kis pénzt spórolhat, és mégis élvezheti a játékot.

A mértékletesség minden dologban fontos, és ez a videojátékok esetében sincs másképp. Az órákon át tartó játék sem fizikailag, sem szellemileg nem tesz jót. Van néhány játék, amelyik tudja ezt, és olyan intézkedéseket tartalmaz, amelyek emlékeztetnek a szünetek tartására.

A szülőknek érdemes időt szánniuk arra, hogy a játékkonzol beállításaiban megnézzék a szülői felügyeletet. A konzolok a beállítások menüjében találhatók ezek a vezérlők. Ezek lehetővé teszik a játékok ESRB-besorolás szerinti ellenőrzését, a rendszeren töltött idő mennyiségének szabályozását és az online hozzáférés korlátozását. Ezekkel a beállításokkal gyermeke biztonságosabban játszhat a játékokkal.

A szülőknek figyelemmel kell kísérniük az online tevékenységeket, miközben gyermekük videojátékokkal játszik. Sok játék online akciót indít, lehetővé téve, hogy gyermeke játék közben a világ minden táján beszélgessen másokkal. Állítson fel szigorú irányelveket arra vonatkozóan, hogy miről beszélgetnek, és próbálja meg éberen ellenőrizni azokat, akik felkerülnek a barátok listájára.

A konzolok sokkal biztonságosabb játékélményt nyújthatnak gyermekei számára, mint a PC-k. Szabályozhatja az adatvédelmet, azt, hogy milyen minősítésekkel lehet játszani, és egyéb biztonsági opciókat, ami egy számítógépen nem lehetséges. Egy dedikált konzolos rendszeren sokkal védettebb élményben lehet részük.

Mindig nézze meg, hogy van-e letölthető demó a játékból a konzoljára. Sok videojátékgyártó cég ad ki rövid demókat, amelyekkel kipróbálhatja a játékot, mielőtt megvásárolná. Mivel manapság a legtöbb játékrendszer merevlemezzel rendelkezik, nem kell majd kölcsönözni egy játékot, csak hogy kipróbálja.

Amikor játékokat vásárol a gyerekeknek, vegye figyelembe az érdeklődési körüket. Ma már elég videojáték van ahhoz, hogy a lánya, aki a pónikat szereti, ugyanúgy kapjon egy szórakoztató játékot, mint a fia, aki a hadsereges játékokat szereti. Böngésszen a játékboltban, és kérjen az eladótól játékajánlásokat minden érdeklődési körnek megfelelően.

A videojátékok előnyei közé tartozhat a szórakozás, a szórakoztatás és még az oktatás is. A hátrányok a játéktól való függőségtől kezdve egészen odáig terjednek, hogy a fiatalabbak olyan dolgokat látnak és hallanak, amelyekhez még nem elég idősek. Ha szerencséje van, az ebben a cikkben bemutatott ötletek segíthetnek abban, hogy a videojátékokat jól kezelje otthonában, mindenki javára.