Tippek, hogyan lehet jobb szereposztást kapni a horgászatban!

 

Lazac, pisztráng vagy crappie, nem számít a típus, mert sokan abszolút szeretik a halat! Arra azonban ritkán gondolnak, hogyan kerül a vízből az asztalra. A horgászat egy szórakoztató sport, amely a megfelelő know-how birtokában könnyen kivitelezhető, ezért olvasson el néhány egyszerű tippet, amelyek segítségével tökéletesítheti hobbiját.

 

Amikor a kisgyermekeket tanítjuk horgászni, azzal kell kezdeni, hogy egy úszó bowdent helyezünk a zsinórjukra. Amikor egy hal ráharap a csalira, a bowden a víz alá merül, így a fiatal tudja, hogy kapás van. A bowdeneket sok horgász és a gyerekek is használják.

 

Jó horgásztipp, hogy olyan zsinórsúlyt használjunk, amely a lehető legkönnyebb, de még mindig lehetővé teszi, hogy biztonságosan behúzzuk a halat. Ha a zsinór látható és nehéz, az azt jelenti, hogy vastag zsinórról van szó. A megfelelő súlyozású zsinórt a kifogni kívánt halak fajtájához szeretné.

 

Győződjön meg róla, hogy a megfelelő felszerelést választja ki a horgászáshoz. Ha kezdő válasszon egyszerűbb botot és orsót, amelyet könnyű kezelni. A kezdők soha ne használjanak nyitott orsókat. Amint elsajátította ezeknek a botoknak és orsóknak a használatát, áttérhet a haladóbbakra.

 

Ha nem akarja megtartani a kifogott halakat, fontos, hogy megfelelően fogjon, és engedjen vissza. Amikor kifogja és kezeli a halakat, az megnöveli a tejsavukat, megnöveli a pH-értéküket, és elhasználhatja őket. Ezáltal sebezhetőbbé válnak a ragadozókkal szemben.

 

Az éjszakai horgászat nagyszerű módja annak, hogy megváltoztassuk az élményt. Használjon fejlámpát, hogy lássa, mit csinál, és kapcsolja be a csónakja világítását. Lehet, hogy éjszaka egészen más halakat fog fogni, mint nappal.

 

Bár a halfogás lehet a legfontosabb, mindent meg kell tennie, hogy megvédje magát a naptól. Egész nap kenje be magát naptejjel, és viseljen kényelmes, karimás kalapot. Lehet, hogy ez egy kis időt vesz el a napjából, de megéri, hogy megvédje magát a nap káros sugaraitól.

 

Ha éjszakai horgászatot tervez, mindig vigyen magával reflektort és zseblámpát a kirándulásra. Ez az eszköz segít tisztábban látni a vizet, különösen, ha zavaros területen tartózkodik. Az elemlámpa akkor is fontos, ha sötét területen tartózkodik, és megpróbál eligazodni a vízen.

 

Ha sügérre horgászik, kevés dolog határozhatja meg a sikerét úgy, mint a csaliválasztás. Különböző helyzetekben különböző csalikat használnak, ezért ennek megfelelően válasszon. Különböző csalikra van szüksége a különböző időszakok és horgászterületek alapján. Minden egyes csali más funkciót tölt be, és különböző területeken és különböző típusú halaknál használatos. Ahhoz, hogy kitalálja, melyik csali az ideális, lehet, hogy különböző csalikat kell kipróbálnia.

 

Ha tiszta vízben horgászik, nincs szükség nagy vagy feltűnő csalikra. Sőt, minél finomabb a csali, annál jobb, hiszen a halak már tisztán látják. Fontolja meg, hogy nemcsak a csali méretét, hanem a zsinór és a süllyeszték méretét is csökkentse, hogy természetesebb megjelenést kapjon.

 

Mindaddig, amíg alkalmazza, amit ebben a cikkben olvasott, növelheti fogási arányát, és igazán jól érezheti magát közben. A sport élvezete együtt jár azzal, hogy sikeres lesz benne, ezért győződjön meg róla, hogy minél hamarabb elkezdi használni ezeket a tippeket, és halat fog enni vacsorára!